woensdag 23 juni 2010

De zonlopers

Het worden niet alleen steeds langere stukken maar het wordt ook steeds vroeger, vanmorgen 05:15 de wekker. Het begint langzamerhand routine te worden en tevens een goeie ‘’ Training “ voor Nijmegen. Rond zeven uur in de ochtend vertrokken wij voor een 45 kilometertraining en het beloofde goed weer te worden. Echt korte broekenweer!

Op een lekker tempootje liepen we richting Hoogkerk en omgeving van Peize. De route is een beetje lastig te omschrijven want ben daar niet zo heel bekend. Weet wel dat we heel wat kleine dorpjes en gehuchten hebben aangedaan. In de ochtend was het nog heerlijk lopen,, het was nog niet te warm Na een tijdje gelopen te hebben stond de koffie al weer klaar voor ons langs de route. Dit is wel een compliment waard!, de heren de verzorgers weten toch elke keer weer ergens op tijd te staan. Na deze korte onderbreking liepen we verder waarbij de zang werd in gezet (en we moesten nog een heel end)


Vers 3.1 graag!

Het lopen ging goed, en het zingen vereist bij een aantal nog enige oefening maar dat mag de pret niet drukken. Het is heerlijk om zo te kunnen lopen, heerlijk weer en genoeg te zien onderweg. De koffiebus was inmiddels veranderd in de soepbus, en heerlijk aan de waterkant genoten we (weer) van een lekker soepje. Op dit moment werden de 45 kilometer lopers gescheiden van de 40-tigers. Daardoor bleven we ineens met 7 man over, en dat is eigelijk beste wel vreemd ineens. In een aardige tempo liepen we verder door het zonnige Grunner land. De tempo werd wat opgevoerd, waardoor een aantal af en toe flink aan moesten trekken om bij te blijven. Bij een of ander liedje over hekken en geweren werd er zelfs door de hele groep stukjes gerend. Goeie training!!

Als je denkt dat je zoiets als de Billy Turftocht niet weer voor de kiezen krijgt liepen we ineens weer door onverhard bosterrein en over smalle paden. Maar gelukkig was dat maar een klein stukje. Tenminste dat dachten we….
Even verder op een echte zandweg met heel veel los zand, dus lekker zwaar om te lopen, Ach een goede training, maar aan deze zandweg kwam maar geen eind, en om het nog even een tikkeltje zwaarder te maken veranderde de weg later in een grote gele zandbank. Men was aldaar bezig met het bouwen van een nieuwe weg. Dit was zwaar, zwetend als een otter overwonnen we deze obstakel en begaven we naar onze verzorgingspost die klaar stonden met een heerlijk biertje! Het laatste stukje liepen we redelijk vlot uit, ondanks dat het toch wel aardig aan de warme kant begon te worden (25 graden). Dit was alweer de 6de training, het was zwaar, maar heb eigelijk pas voor de 2de in dit soort omstandigheden gelopen. Verder geen blaar of wat ook gelopen dus al met al wel goed. Nadat ik van BEW naar huis liep dacht ik dat ik die kilometers van huis naar BEW en terug ook best wel mag meerekenen en zo kom ik op een totaal van 49 kilometers vandaag!
Het gaat lekker zo!



De eerste rustpauze...


De eerste uitvaller....




Heerlijk aan de waterkant..

De weg naar Nijmegen gaat over niet bestaande paden...




Bikkelen op het peizemader strand .....

Eerlijk verdient....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten